Last van losse of holklinkende tegels?

Uw tegelvloer ligt er prima bij. Maar op één plek klinkt het hol als u er overheen loopt. Dat geeft niet alleen en vervelend geluid, maar kan ook leiden tot verdere scheurvorming of breuk. Het gaat hier namelijk om een losliggende tegel.

 

Holle tegel

Zo’n ‘holle tegel’ kan op tal van manieren veroorzaakt zijn. Maar ú zit met het probleem. Vervanging van de losse tegel lijkt dan de meest voor de hand liggende oplossing. Maar een nieuwe tegel geeft ongetwijfeld kleurverschil en bovendien veel stof en herrie tijdens de reparatie. Daar zit u niet op te wachten.

 

Tegels injecteren

Gelukkig is er een slimme oplossing voor het herstellen van losliggende tegels: tegelinjectie. Na het injecteren van een speciale hars zit de tegel weer muurvast en is dat holle geluid verdwenen. De hars vult namelijk de ruimte onder de losliggende tegel volledig op. Bovendien is deze constructie veel sterker dan met een gemiddelde tegellijm of specie: de tegel laat gegarandeerd niet meer los.

 

Hoe werkt het

Nadat we de holle ruimte onder de losliggende tegel gelokaliseerd hebben, boren we een of meer minuscule gaatjes in de voeg. Met een speciaal apparaat meten we de conditie onder de tegel. De ruimte moet namelijk goed droog zijn, anders komt het probleem na enige tijd weer terug. Vervolgens spuiten we de ruimte onder de tegel vol met een speciale tweecomponenten hars. Nadat deze is uitgehard, herstellen we de voeg zodanig, dat u er nauwelijks nog iets van ziet.

 

Hebt u last van een losliggende tegel?

Neem dan nu contact met ons op voor een vlotte en professionele reparatie.

Voordelen van tegelinjectie:

Voorkomt meer schade

Vervanging van de tegel is niet nodig

Tegel zit weer muurvast

Geen hak- en breekwerk nodig

Nagenoeg stofvrije en geluidsarme reparatie

Ook geschikt bij vloerverwarming